Training & Coaching

Leren is betekenis creëren!

Heb je niets met standaard presentaties, gele stickertjes en mooie leermappen in trainingen en opleidingen. Wij ook niet! Leren doe je met de handen en het hart. Wij geloven dat mensen alleen effectief leren door 'te doen'. Wij onderscheiden ons door in trainingen en coaching trajecten leerervaringen centraal te stellen. Dat wil zeggen dat de te leren stof op zo'n manier wordt aangedragen dat leren niet alleen leuk is maar ook betekenis krijgt.
 

Innovatieve werkmethoden

Door gebruik van de nieuwste technologieën wordt de betrokkenheid verder verhoogd. Zo maken wij gebruik van apps die de deelnemers op hun smartphone installeren. Daarmee wordt de theorie op een ludieke manier, bijvoorbeeld via en quiz of competitie, aan de deelnemers overgedragen. Of kunnen de deelnemers tijdens de training feedback geven op de training wat zichtbaar wordt op het billboard. Zodat de trainer daar direct op kan inspelen.
 

Maatwerk

Wij leveren uitsluitend maatwerk! Niet omdat het leuk klinkt maar omdat we ervan overtuigd zijn dat leren veel effectiever is als de training of coaching op de specifieke behoefte en omgeving van de deelnemers is afgestemd. We kijken eerst in welk onderwerp je wilt verdiepen of op welke onderdelen je training of coaching wil. Daarna gaan we pas geschikte opdrachten ontwikkelen en kijken we welke trainer daarbij het best past. Vaak betrekken we er iemand uit je werkveld bij, om het zo realistisch mogelijk te laten zijn.
 

Onze Trainers

Wij maken uitsluitend gebruik van professionals die hun sporen in de praktijk hebben verdiend en dat nu nog steeds doen. Professionals die hun kennis graag willen delen en dat met praktijkvoorbeelden kunnen staven. Stuk voor stuk trainers die groepen of individuen kunnen begeleiden in het leren van een specifiek onderwerp.
 

Groepstraining & Individuele Coaching

Wij geven zowel groepstrainingen als individuele coachingstrajecten om de effectiviteit van proffesionals verder te verhogen. Bij groepstrainingen staat het gezamenlijk leren door 'te doen' centraal. Waardoor theorie in de praktijk betekenis krijgt. De individuele coachingstrajecten gaan verder. Hier ligt de nadruk op zelfontwikkeling. Waarbij de coach de gedragspatronen van de professional op een vriendelijke maar confronterende manier ter discussie stelt. Zodat de proffesional beter weet wat zijn of haar gedrag voor reactie oproept. En de proffesional hier op kan inspelen door bijvoorbeeld ook andere gedragspatronen aan te leren.

Deel House of Control via Social Media