Wie is Sjoerd?

Wanneer ben je als organisatie in control? Een frustrerende vraag op je laatste dag van je postdoctorale opleiding tot Registercontroller. Vanuit de collegezaal kwamen zoveel verschillende antwoorden als er studenten aanwezig waren. De vraag wanneer je als organisatie 'in control' bent heeft mij vanaf die dag niet meer losgelaten.

 

Het duurde even maar na 15 jaar ervaring in de rol als controller, organisatiedeskundige en interim-manager heb ik hét antwoord gevonden. Ik heb een organisatiemodel ontwikkeld waarmee elke organisatie op eenvoudige en gestructureerde wijze kan bepalen of zij ‘in control’ is. Samen met andere professionals is het model verder uitgewerkt en met succes in de praktijk toegepast. Tevens staat het managementmodel centraal in de opleiding tot controller van de Rijksacademie voor Control en Economie in Den Haag.

 

Organisatiemodel 

Het organisatiemodel, het zogenaamde House of Control, is een organisatiemodel dat zich onderscheidt van andere managementmodellen door haar eenvoud en haar veelomvattendheid. Het diagnosemodel House of Control gaat dus niet alleen over formele systemen als risicomanagement, organisatiestructuren, planning & controlcycli en procuratieregelingen. Maar ook om leiderschap, organisatiecultuur en de besturingsfilosofie van een organisatie. Op de pagina HOUSE OF CONTROL wordt het organisatiemodel verder uitgewerkt. De praktijk heeft aangetoond dat door deze nieuwe zienswijze bestuurders en managers beter zicht hebben op hun organisatie. Waardoor zij meer grip krijgen en de resultaten verbeteren!

 

Gratis kennisbank

Ik geloof écht in het delen van kennis. Mijn kennis en ervaring heb ik daarom gebundeld en samen gebracht in een gratis kennisbank. Vaak wordt gevraagd waarom ik zoveel informatie gratis weggeef. Het antwoord is eenvoudig. Ik vind het écht leuk om organisaties te helpen om te groeien. En als dat lukt met informatie die ik beschikbaar stel dan maakt mij dat trots! Maar natuurlijk hoop ik ook dat als u hulp nodig hebt dat u mij weet te vinden. Een klassieke win-win situatie!  

 

Deel House of Control via Social Media