Budgetten & Budgetteren

Onderwerpen

 
  • FUNCTIE VAN BUDGETTEN & PROGNOSES; op deze pagina wordt ingegaan op wat budgetten en prognoses nu precies zijn. En hoe het budgetteringsproces eruit ziet. Verder wordt duidelijk waarom budgetten en prognoses zo belangrijk zijn als beheersingsinstrument voor een organisatie.
 
  • TRADITIONEEL & INCREMENTEEL BUDGETTEREN; budgetten worden veelal op basis van de budgetten en realisatiecijfers van het jaar ervoor opgesteld. Op deze pagina wordt ingegaan op wat incrementeel budgetteren nu precies is en wat de voor- en nadelen ervan zijn.
 
  • MODERNE BUDGETTERINGSTECHNIEKEN; op deze pagina worden een aantal budgetteringstechnieken behandeld die meer gericht zijn op een omgeving die in continu in verandering is. Technieken zoals flexibel budgetteren, Zero Based Budgeting en Beyond Budgeting worden uiteengezet.
 
  • STRATEGISCH PLANNEN & BUDGETTEREN; op deze pagina wordt duidelijk hoe je door strategisch plannen en budgetteren een duidelijke relatie legt tussen het afdelingsbudget en de strategie van de organisatie.
 
  • BEYOND BUDGETING; op deze pagina wordt duidelijk hoe beyond budgeting organisaties kan helpen om snel in te spelen op veranderende omstandigheden in de markt. En de traditionele vormen van budgetteren overbodig maakt.

Deel House of Control via Social Media