Technologische ontwikkelingen

IT-ontwikkelingen

Wat zijn nu de belangrijkste technologische ontwikkelingen in ICT-land? Let op, het gaat dus om technologische ontwikkelingen. Het gaat dus om ontwikkeling van nieuwe technieken die de basis van IT raken (hardware, besturingssysteem, software).
 
  • CLOUD COMPUTING; relatief nieuw fenomeen dat het IT-landschap aan het veranderen is. Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens. Een organisatie hoeft op deze manier geen eigenaar meer te zijn van de gebruikte hard- en software en is niet verantwoordelijk voor het onderhoud!
  • VIRTUALISATIE; hiermee wordt over het algemeen bedoeld dat meerdere besturingssystemen op één computer draaien. Virtualisatie heeft veel voordelen. De belangrijkste is de efficiëntere inzet van de rekencapaciteit van uw hardware.   
  • VERCONSUMENTERING / BYOD; steeds meer smartphones, tablets en laptops die privé eigendom zijn worden gekoppeld aan de e-mail omgeving van het bedrijf. Dit heeft zo zijn voordelen. Maar kent natuurlijk ook nog wat uitdagingen. Maar het is een trend die niet meer te stoppen is.
  • BUSINESS INTELLIGENCE & BIG DATA; door de toegenomen processor snelheid en de explosief stijgende hoeveelheid vastgelegde gegevens zullen ontwikkelingen als Business Intelligence (genereren van managementrapportages) en Big Data (het op doen van inzichten uit complexe datasets) zich voorlopig voortzetten. 
  • 3D-PRINTING; is een productietechniek waarbij een digitale bouwtekening (bestand) wordt omgezet wordt naar een tastbaar object. 3D-printing staat nog in de kinderschoenen. In combinatie met andere ontwikkelingen zoals Cloud computing en snellere communicatietechnologie zijn de toepassingsmogelijkheden onbegrensd. 

 

Deel House of Control via Social Media